Recepty s príbehom

Agi Jankuláková

Chutné a rýchle recepty na tanier a na život vznikli na základe skutočného príbehu autorky. V jednu marcovú noc pri autonehode sa jej osud zvrtol o stoosemdesiat stupňov. Dostala ďalšiu šancu na život, ale zrazu bolo všetko inak. Akou cestou musela prejsť, kým sa z invalidného vozíka postavila na vlastné nohy, čo jej to v živote vzalo, a čo dalo sa dočítate v tejto knihe. Jej príbeh sa s receptami prelína. 70 receptov dokazuje, že varí chutne a rýchlo.

Agi Jankuláková, spisovateľka, vydala štyri zbierky poézie a štyri romány – Tango v slabinách, Banánový stejk, Mala som celý zverokruh a Moje ženy zverokruhu. Píše o vzťahoch, pocitoch, a nerada pláva po povrchu. Hovorí: „V živote je všetko inak. A aby človek prežil, občas musí ujsť do svojho sveta emócií. Aj tanier vie rozprávať príbeh, zmeniť výraz našej tváre a našu – pôvodnú – Bohom danú dokonalosť...“

9788056900802
978-80-569-0080-2
Agi Jankuláková
Recepty s príbehom

Chutné a rýchle recepty na tanier a na život vznikli na základe skutočného príbehu autorky. V jednu marcovú noc pri autonehode sa jej osud zvrtol o stoosemdesiat stupňov. Dostala ďalšiu šancu na život, ale zrazu bolo všetko inak. Akou cestou musela prejsť, kým sa z invalidného vozíka postavila na vlastné nohy, čo jej to v živote vzalo, a čo dalo sa dočítate v tejto knihe. Jej príbeh sa s receptami prelína. 70 receptov dokazuje, že varí chutne a rýchlo.

Agi Jankuláková, spisovateľka, vydala štyri zbierky poézie a štyri romány – Tango v slabinách, Banánový stejk, Mala som celý zverokruh a Moje ženy zverokruhu. Píše o vzťahoch, pocitoch, a nerada pláva po povrchu. Hovorí: „V živote je všetko inak. A aby človek prežil, občas musí ujsť do svojho sveta emócií. Aj tanier vie rozprávať príbeh, zmeniť výraz našej tváre a našu – pôvodnú – Bohom danú dokonalosť...“

Tagy: #Kucharka
12.90
10.0000
31.10.2017
216 str., viaz., 18 × 21 cm
17
1
1
ďalšie knihy od autora Agi Jankuláková
obal knihy Cukroš hundroš

Cukroš hundroš

Edko a Dodko, dvaja predškoláci, zdanlivo žijú rovnako, ale - Edko sa zdravo stravuje a Dodko nie. Preto býva častejšie chorý. Vtedy ho občas starí rodičia strážia doma a spolu s chlapcami sa rozprávajú o prírode, o živote, o tom, ako funguje naše telo, orgány, prečo sa treba zdravo stravovať. Cukroš Hundroš je postavička, ktorú dospelí nevidia ani nepočujú. Zjavuje sa iba deťom a láka ich na sladkosti. Chlapci čoskoro zistia, že sa s ním nechcú kamarátiť.   Dodko si kedysi skrýval sladkosti do skrýše, ale dnes to už nerobí. Chce sa stať „doktokuchtíkom“, ktorý bude stravou liečiť ľudí. Edko si sladkosti skrývať nikdy nemusel. U nich doma vždy boli vyložené dve misky a mohol si brať, z ktorej chcel. Sladkosti alebo ovocie a zeleninu. Edko chce byť záhradníkom. Každý je sám zodpovedný za svoje zdravie a môže si vybrať z dvoch misiek, či chce alebo nechce byť zdravý...

obal knihy Karamelky na káve

Karamelky na káve

Autorka svoje básne stavia na minipríbehoch s pointou, používa jednoduché jazykové prostriedky, aby si ich každý v krátkom časovom horizonte mohol prečítať a v dlhšom o nich porozmýšľať. Čitateľom zároveň necháva priestor unášať sa na vlnách vlastnej fantázie a vytvárať si svoje obrazy, videnie sveta, vlastnú hudbu, farby, prípadne aj domyslieť si dej. Prečo? Lebo každý z nás je jedinečný. Po prečítaní tejto knižky, ktorá nebude ťažkou cestou do hlbín, verím, že sa na chvíľu zastavíte, lepšie spoznáte ženu a pochopíte všetko, čo s ňou súvisí, čo už poznáte alebo tušíte. My „dokonalí“ muži – mnohokrát vedení svojim egom - sa často nevenujeme tej úchvatnej bytosti, s ktorou žijeme. Nevšímame si a zabúdame, koľko je v nej nehy, vášne, lásky a túžby po jednote, splynutí, harmónii, po odovzdaní a prijímaní, po naplnení Vami svoje prázdno a Vaše prázdno sebou. Agi Jankuláková svoje básnické minipríbehy podáva jednoduchým jazykom, pocity vyjadruje konkrétnymi obrazmi, nič netají, neukrýva, obnažuje svoju citlivosť, zmyslovosť aj zmyselnosť a ticho kričí - chcem viac, chcem všetko! Peter Kováč, dramaturg SLOVO je základnou stavebnou jednotkou vesmíru a mám k nemu až posvätnú úctu. Úprimne obdivujem ľudí, talent či zručnosti tých, ktorí s ním pracujú, hrajú sa, milujú, rodia a zomierajú. Ak ho raz vypustia na obežnú dráhu našich životov, dobre namieria, vyslovia a precítia, SLOVO už nič nezastaví, koná svoju prácu a smeruje k nekonečnu... A to nemyslím vatu, smog, každodenný odpad zo sociálnych sietí, ale NAOZAJSTNÉ SLOVO, ktoré pohladí, poláska, poteší, ale dokáže aj nemilosrdne zraniť a fatálne zmeniť trajektóriu života. Myslím tým SLOVÁ, aké existujú v tvorbe autorky a som si istý, že aj v jej každodennom živote. Lebo také sú aj jej básne, NAOZAJSTNÉ. Jozef Jopo Poláček, producent

Agi Jankuláková, spisovateľka, vydala štyri zbierky poézie, štyri romány – Tango v slabinách, Banánový stejk, Mala som celý zverokruh a Moje ženy zverokruhu a knihu Recepty s príbehom.

obal knihy Moje ženy zverokruhu

Moje ženy zverokruhu

Šéf obchodu vie, že džentlmen si užíva, a mlčí. Stretáva dvanásť žien zverokruhu. Mrchu Leu, ohnivú Slávku, romantickú zubárku, dokonalú hostesku Emu, tajuplnú učiteľku, zmyselnú Táňu či uletenú študentku. Mladý inžinier Igor sa zamýšľa, či už dozrel a či šťastie muža sa nutne musí zhmotňovať v rozkroku. Pozná už ženy, alebo ich potrebuje skúmať ešte ďalej?

Agi Jankuláková, spisovateľka, vydala štyri zbierky poézie a tri romány – Tango v slabinách, Banánový stejkMala som celý zverokruh. Píše o vzťahoch a nerada pláva po povrchu. Hovorí: „Život v hlbších súvislostiach sa vždy podriaďuje nepísaným zákonitostiam. Sú ale momenty, v ktorých čas a neresti nehrajú žiadnu rolu, lebo láska má občas chuť kávy a srdce si pamätá. Srdce má pamäť...“

obal knihy Mala som celý zverokruh

Mala som celý zverokruh

Charizmatická fotografka Chantel prežije s 12 mužmi rôzne vzťahy. Búrlivé aj vlažné, vášnivé, platonické, ale i erotické, sexuálne... Smelo vyhlasuje: „Mala som celý zverokruh!“ Skúma, či je pravda, že láska dôvod nemá. Pozorne sleduje, či vrana k vrane sadá, či sa protiklady priťahujú, kto sa ku komu hodí - a prečo, kto je dobrý a kto zlý. Či každý je len iný a chyby robila aj ona? Naplní niektorý muž jej sny a očakávania? Pre koho a pre akú lásku sa rozhodne nakoniec? V momente, keď vo vzduchu nabitom otázkami nachádza odpovede a začínajú sa jej plniť sny, rodinou otrasie nečakaný škandál...

Agi Jankuláková, spisovateľka, vydala štyri zbierky básní a dva romány Tango v slabinách a Banánový stejk. Nerada pláva na povrchu. Píše o rôznych odtieňoch lásky a medziľudských vzťahov. Život vo svojich súvislostiach má vždy hlbší význam, zmysel a podriaďuje sa nepísaným zákonitostiam, či už medzi ľuďmi alebo v prírode.

ďalšie knihy z edície Kuchárka
obal knihy Talianske cestoviny

Talianske cestoviny

Alvarez Momi

26.4.2013
14,90
9788081141102
978-80-8114-110-2

Kuchárska kniha na prípravu cestovín? Veď je to také jednoduché! A s radami od pravého Taliana ešte chutnejšie! Pripravte si doma penne, farfalle, tortelliny, tagliatelle, orechiette či gnocchi. Staňte sa odborníkom na všetky typy cestovín! Mašličky, rúrky, plnené či bez plnky. Špagety, buchtičky, rezance či makaróny. Všetky druhy „pasty“ na taliansky spôsob. Jednoducho, rýchlo a chutne. Vyčarte z „obyčajných“ cestovín neobyčajné kreácie, ktoré sa vyrovnajú najchutnejším špecialitám.

Alvarez Momi (1954, Verona) je najznámejším šéfkuchárom v oblasti. Píše kuchárske knihy, venuje sa príprave mladých kuchárov do praxe. Žije na Slovensku, v Bratislave otvoril dve reštaurácie.

obal knihy Talianske rizoto

Talianske rizoto

Alvarez Momi

11.7.2011
12,90
9788081140921
978-80-8114-092-1

Vedeli ste, že ryža, ktorá sa predáva na Slovensku, pochádza z Talianska? Najviac sa jej vypestuje na severe krajiny, odkiaľ pochádza šéfkuchár Alvarez Momi. Rizoto na rôzne spôsoby je na severe Talianska obľúbenou pochúťkou. Rýchla príprava, recepty plné fantázie a dôvtipu dokazujú, že v jednoduchosti je sila. Spolu s nami vyčaríte z obyčajnej ryže fantastické kreácie, ktoré sa vyrovnajú najchutnejším špecialitám.

Alvarez Momi (1954, Verona) je najznámejším šéfkuchárom v oblasti. Píše kuchárske knihy, venuje sa príprave mladých kuchárov do praxe. Žije na Slovensku, v Bratislave otvoril dve reštaurácie.