Chutné a rýchle recepty na tanier a na život vznikli na základe skutočného príbehu autorky. V jednu marcovú noc pri autonehode sa jej osud zvrtol o stoosemdesiat stupňov. Dostala ďalšiu šancu na život, ale zrazu bolo všetko inak. Akou cestou musela prejsť, kým sa z invalidného vozíka postavila na vlastné nohy, čo jej to v živote vzalo, a čo dalo sa dočítate v tejto knihe. Jej príbeh sa s receptami prelína. 70 receptov dokazuje, že varí chutne a rýchlo.
Agi Jankuláková, spisovateľka, vydala štyri zbierky poézie a štyri romány – Tango v slabinách, Banánový stejk, Mala som celý zverokruh a Moje ženy zverokruhu. Píše o vzťahoch, pocitoch, a nerada pláva po povrchu. Hovorí: „V živote je všetko inak. A aby človek prežil, občas musí ujsť do svojho sveta emócií. Aj tanier vie rozprávať príbeh, zmeniť výraz našej tváre a našu – pôvodnú – Bohom danú dokonalosť...“
Kuchárska kniha na prípravu cestovín? Veď je to také jednoduché! A s radami od pravého Taliana ešte chutnejšie! Pripravte si doma penne, farfalle, tortelliny, tagliatelle, orechiette či gnocchi. Staňte sa odborníkom na všetky typy cestovín! Mašličky, rúrky, plnené či bez plnky. Špagety, buchtičky, rezance či makaróny. Všetky druhy „pasty“ na taliansky spôsob. Jednoducho, rýchlo a chutne. Vyčarte z „obyčajných“ cestovín neobyčajné kreácie, ktoré sa vyrovnajú najchutnejším špecialitám.
Alvarez Momi (1954, Verona) je najznámejším šéfkuchárom v oblasti. Píše kuchárske knihy, venuje sa príprave mladých kuchárov do praxe. Žije na Slovensku, v Bratislave otvoril dve reštaurácie.
Vedeli ste, že ryža, ktorá sa predáva na Slovensku, pochádza z Talianska? Najviac sa jej vypestuje na severe krajiny, odkiaľ pochádza šéfkuchár Alvarez Momi. Rizoto na rôzne spôsoby je na severe Talianska obľúbenou pochúťkou. Rýchla príprava, recepty plné fantázie a dôvtipu dokazujú, že v jednoduchosti je sila. Spolu s nami vyčaríte z obyčajnej ryže fantastické kreácie, ktoré sa vyrovnajú najchutnejším špecialitám.
Alvarez Momi (1954, Verona) je najznámejším šéfkuchárom v oblasti. Píše kuchárske knihy, venuje sa príprave mladých kuchárov do praxe. Žije na Slovensku, v Bratislave otvoril dve reštaurácie.